Aquest bloc esta dedicat a totes les persones per les quals és important trobar les paraules per expressar els seus sentiments, a tots els pares que busqen mots per poder transmetre amor als seus fills, a aquelles dones i homes que encara esperen que algú els digui que els compren.

domingo, 19 de octubre de 2014

Qué és la teràpia focalitzada en les emocions

En la terapia centrada en les emocions, el psicoterapeuta ajuda a les persones a simbolitzar les seves experiències internes i a donar-li un sentit. Per a aconseguir-ho, segueix el client, validant les seves sensacions i emocions en el moment, i a l'hora, li serveix de guia perquè aconsegueixi transformar les emocions de manera que portin a la satisfacció de necessitats. 


En les teràpies reeixides, el terapeuta ajuda a desplaçar el focus de la descripció dels esdeveniments o de la disquisició sobre el seu significat,  i centrar-lo al voltant de quina és la reacció emocional interna que el client experimenta davant d'aquells esdeveniments o els seus significats.
En aquest sentit,  la intel·ligència emocional consisteix en la capacitat d'identificar i expressar emocions, accedir a sentiments quan aquests faciliten el pensament, comprendre les emocions i regular-les. 
Gràcies a un procés terapèutic basat en les emocions, la persona esdevindrà més conscient de les pròpies emocions i les aconseguirà veure com a recursos, que ajuden a posar en marxa accions dirigides a la satisfacció de les necessitats personals i relacionals.

Per saber més: 
Leslie S. Greenberg (2001). Emotion-Focused Therapy. Coaching clients to work through their feelings. Washington, DC: American Psychologcal Association.

Imatge: "EVC Concert (7652367248)" by Denali National Park and Preserve - EVC ConcertUploaded by AlbertHerring. Licensed under Creative Commons Attribution 2.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:EVC_Concert_(7652367248).jpg#mediaviewer/File:EVC_Concert_(7652367248).jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario