Aquest bloc esta dedicat a totes les persones per les quals és important trobar les paraules per expressar els seus sentiments, a tots els pares que busqen mots per poder transmetre amor als seus fills, a aquelles dones i homes que encara esperen que algú els digui que els compren.

domingo, 8 de febrero de 2015

La reforma del Codi Penal i les persones amb trastorns mentals.

La recent reforma del Codi Penal aprovada amb la majoria absoluta del Partit Popular incloïa la possibilitat d'allargar indefinidament les persones infractores amb trastorn mental, basant-se en la idea  falsa i discriminadora de la suposada perillositat d'aquest col·lectiu. Diverses Associacions, entre les quals, la Confederación Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (FEAFES), es van mobilitzar i van aconseguir que el Congrés de Diputats es comprometés a modificar la llei, de manera que s'ha eliminat l'associació del trastorn mental amb el concepte de perillositat i s'ha tornat a obrir una escletxa pel criteri de reinserció, abandonant la reclusió indefinida.

Ens alegrem que aquesta visió obscurantista del trastorn mental hagi cedit gràcies a la lluita dels col·lectius que vetllen pels seus drets i per la millora de la qualitat de vida de les persones que el pateixen.

Si voleu saber més sobre aquests fets, feu click aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario