Aquest bloc esta dedicat a totes les persones per les quals és important trobar les paraules per expressar els seus sentiments, a tots els pares que busqen mots per poder transmetre amor als seus fills, a aquelles dones i homes que encara esperen que algú els digui que els compren.

domingo, 6 de octubre de 2013

Els psicofàrmacs no són la solució







Cada vegada més insitucions s'estan fent ressó de les investigacions on  s'alerta al voltant de l'abús de psicofàrmacs en Salut Mental, i es matitza o limita el seu ús en determinats casos. 
A la darrera publicació de l'Infocop i trobem dues notícies en aquesta línia: 
L'Organització Mundial de la Salut alerta al personal d'atenció primària que alguns tractaments, com ara les benzodiacepines, encara que s'utilitzen amb freqüència, no són una opció indicada per a alleugir els símptomes d'estrés agut i els problemes d'insomni experimentats després un esdeveniment traumàtic. 
L'OMS ho posa de manifest en un nou protocol de 300 pàgines dirigit a treballadros sanitaris que ofereixen recozament psicosocial bàsic a refugiats i a persones sotmeses a traumes. 
Aquí també s'indica com oferir els primers auxilis psicològics i com ajudar a gestionar l'estrès, a afrontar adequadament la situació i accedir a suport social. Així mateix, es preten que puguin detectar la necessitat de derivació a professionals de la Psicologia i rebre tratctament cognitivo conductual.

Es pot consultar el document complert en el següent link: 


En una altra notícia l'Infocop ens informa que la medicació antipsicòtica pot resultar contraproduent a llarg termini. Així ho ha menifestat recentment el psiquiatra Thomas Insel, director de l'Institut Nacional de Salut Mental d'EUA (NIMH), l'agència biomèdica més important del planeta. A més, ha assenyalat que el NIMH recolza la recerca que se centra en programes d'intervenció en psicosi que combinen l'educació familiar, el suport en ocupació i la teràpia cognitivo conductual, que han demostrat eficàcia total en la reducció de la probabilitat de recaigudes i l'augment del funcionament en la vida diària. 

Per llegir l'article sencer:

No hay comentarios:

Publicar un comentario