Aquest bloc esta dedicat a totes les persones per les quals és important trobar les paraules per expressar els seus sentiments, a tots els pares que busqen mots per poder transmetre amor als seus fills, a aquelles dones i homes que encara esperen que algú els digui que els compren.

lunes, 11 de noviembre de 2013

Hipnosi clínica

La hipnosi clínica és una eina que ajuda en la resolució de problemes de diferent naturalesa , como ara la gestió del dolor, els elements emocionals de l'astma,  el tractament coadjuvant d'alguns trastorns del son, la reducció de pes, el tractament del tabaquisme, l'enuresi i la preparació a la cirugia.
Dins del marc cognitivista, és un complement que potencia l'efecte terapèutic de les intervencions que es duen a terme i es pot emprar per a abordar algun aspecte específic, no constituint  un abordatge terapèutic en si mateix.
La hipnosi es pot definir com una interacció entre dues persones, en què una de les dues influencia a l'altra perquè pugui accedir amb més facilitat als seus recursos interiors, és a dir, a la seva intuïció, a les seves emocions, als desitjos i, el que és especialment interessant, al seu poder d'autocuració i de creixement. Mentre la part racional  i conscient queda en el transfon, encara que no desactivada, la part imaginativa i inconscient està implicada en un procés creatiu que facilita l'ampliació i l'aplicació d'aprenentatges antics a problemes i dificultats actuals.
Contràriament a les creences populars, l'estat hipnòtic comporta un canvi en l'estat de la consciència, però no determina una pèrdua de control sobre un mateix. La persona hipnotitzada manté en tot moment la capacitat per a decidir si col·laborar o no amb el que se li demana a l'hora que es desperten als seus recursos interiors adormits.
Podeiu trobar un interessant VÍDEO sobre la Hipnosi Clínica en el programa Respira de BTV. El link del programa és aquest: http://www.btv.cat/alacarta, només heu de posar la paraula 'hipnosi' el el buscador. 
Links: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario